(foto l > r: ): Lesha Witmer, voorzitter VAM; Marie Antionette de Veth, programmamanager "Mali"/ bestuurslid VAM; Jeanne van Beers, St. Djenné; Johan Buizert, voorzitter Djenné. |
Op 21 september 2010 hebben VAM en d Stichting Djenné hun reeds bestaande samenwerking geformaliseerd in de vorm van een MoU.
VAM en Djenné delen de opvatting dat er behoefte is aan geïntegreerde “community-based” ontwikkelingsmodellen.
VAM en Djenné delen de opvatting dat er behoefte is aan geïntegreerde “community-based” ontwikkelingsmodellen.
De Stichtingen willen vanuit hun aanvullende expertises een steentje bijdragen aan het verbeteren van de levensomstandigheden en gelijkwaardige positie van mannen en vrouwen in ontwikkelingslanden.
Deze visie is gebaseerd op solidariteit met mensen in ontwikkelingslanden, de internationale mensenrechten incl. de specifiek de rechten van Vrouwen (CEDAW), het recht op water, sanitatie en educatie en de Millenium Declaratie.
Djenné en VAM werken o.a. samen op het gebied van:
• (bewustwording van) goed onderwijs voor vrouwen en meisjes in de Dogon
• (bewustwording van het belang van) veilig drinkwater, afvalverwerking, sanitatie en hygiëne
• Bevorderen van samenwerking tussen locale/regionale overheid en de vrouwenorganisaties
Het cursus/trainingsprogramma is gericht op het verkrijgen van kwalificaties ter bevordering van toegang tot de arbeidsmarkt en daarmee een gelijkwaardige sociaaleconomische positie van vrouwen. Tevens wordt gewerkt aan een water, hygiëne en sanitatie training- programma in nauwe samenwerking met de locale/regionale overheid en de lokale vrouwenorganisaties.