Sunday, January 2, 2011

Dag 8, 12 december

Een relaxed begin van de dag. De internet verbinding werkt – na druk communiceren van de receptie met de provider; great service - en we kunnen beiden een aantal dringende zaken voor ons werk in Nederland regelen. De gedachte dat je niet kunt communiceren via internet, email of mobiele telefoon is moeilijk over te brengen aan onze contacten in het “Noorden”.
Ook hier alles al in kerssfeer. Het blijft een vreemde gewaarwording.
Een enorme stortbui maakt dat we in de hotelkamer “kamperen” om te werken.

Ondanks alle pogingen via sms, skype en telefoon slaagt Lesha er niet in Evelyn Otim te bereiken. We hadden haar graag gesproken tijdens ons korte verblijf in Uganda.

Wat eindelijk wel lukt is contact krijgen met de mensen van TGNP in Dar es Salaam – weten we tenminste waar we logeren en dat we van het vliegveld worden opgehaald.

Rond 13.00 uur worden we door het busje van het hotel weer naar het vliegveld gebracht; de zon schijnt, alles is groen en we weten zeker dat we nog een keer terug willen om de omgeving te bekijken. The Executive airport Hotel (http://www.eahuganda.com/) is beslist een “aanrader”.
Bij het vliegveld een “veiligheidscontrole” - een aanfluiting: alle vrouwen moeten door een – zeer oppervlakkige – veiligheidscontrole; bagage en busje en mannen worden niet gecontroleerd. Inchecken naar Dar-es Salaam gaat vlot. Zelfs in het vliegtuig hangt kerstversiering!

In Dar es Salaam aangekomen, worden we geconfronteerd met de meest “dramatische” visum- en paspoort procedure tot nu toe: aanwijzingen en de rijen zijn heel onduidelijk, Lesha krijgt om onduidelijke redenen bijna ruzie met de balie medewerkster en samen met nog een groep van 40 mensen staan we meer dan een uur te wachten totdat de 7 medewerkers onze paspoorten door al hun handen hebben laten gaan! Volgende keer laten regelen door onze vriendinnen in Dar.

Onze ophalers hebben gelukkig gewacht en we worden voor het eerst geconfronteerd met de enorme verkeerschaos in Dar es Salaam. Daar hebben we de komende twee dagen veel last van. Het is weer een grote verandering na Entebbe: warm en vochtig.

Hotel Blue Pearl / Ubongo Plaza (http://www.bluepearlhoteltz.com/) is prima en heeft een zwembad op het dak! Helaas al dicht voor de avond. We hebben een kleine suite met twee slaapkamers.
De airconditioning is “nodig” maar blijkt in de kamer van Elly niet te werken; dat wordt de volgende ochtend verholpen.

Na een biertje in de bar terwijl we de volgende dag plannen en aan ons verslag verder schrijven; eten we in het hotel restaurant. Helaas moeten we de helft van het eten terugsturen… niet gaar. De groente curry is wel lekker.

Hier een (hele trage) internet verbinding. We kunnen ’s avonds een deel van de email ophalen en plaatsen de eerste delen van ons “dagboek” op het Blog van VAM. Dat is meteen weer voor het laatst want door uitval en “interessant” beleid van de (lokale) overheid om energie te besparen zitten we verder zonder verbinding blijkt de volgende ochtend.

No comments: